diumenge, 2 de febrer del 2014

Màquina de cosir d'IKEA. Part III

Ja tenim la màquina enfilada, ara toca començar a jugar.

Tot i que de ben segur que si la heu comprada és perquè ja teniu en ment algun projecte, us aconsello que comenceu amb una roba barata a fer proves.

Primer heu de fer la canilla. La canilla és això:


Posseu el fil on sempre, al palet del darrera, i comenceu a enfilar com sempre. Passeu pel ferro i, en comptes de baixar, passeu per aquesta mena de cargol platejat que sobresurt. Emboliqueu aquest "cargol" amb el fil i passeu el fil pel foradet de la canilla.

Ara heu de possar la canilla en aquest palet:


I fer lliscar el palet cap a la vostra dreta. Vaaa, que ja acabem!! Ara heu de treure cap a fora la roda del lateral dret, i pitjant el pedal començarà a enrollar-se el fil en la canilla!!

Un cop que teniu prou fil a la canilla (o la feu completa si es un fil que acostemeu a fer servir), treieu la canilla, ho deixeu tot com estaba (palet cap a l'esquerra i roda lateral cap a dintre) i anem a possar la canilla al seu lloc.

Obriu la porteta de la part de sota de la màquina. Aquí teniu el porta canillas, veureu que té un trosset que es pot estirar. Estireu d'aqui i treieu:


Posseu la canilla a dintre, passeu el fil i passem el fil com a la foto:

I tornem a possar el porta canilles al seu lloc tal i com l'hem tret. Fixeu-vos que hi ha una endidura on ha de coincidir, ja veureu que només té una posició.

Tanquem la porteta i llestos. Ja tenim la canilla feta i colocada.

Per a pujar el fil de sota, enfilem l'agulla com sempre, fem girar la roda lateral mitja volta mentre subjectem el fil a la mà esquerra que hem enfilat, i estirem una mica. Les màquines de games superiors ja ho fan soles, però a aquesta li hem d'ajudar ;)

I ara ja ho tenim llesta per a començar!! Al proper i darrer post: tipus de puntades i com regular la tensió!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada