dijous, 6 de febrer del 2014

La màquina de cosir de l´Ikea. Part IV.

Anem ja a possar-nos mans a l'obra.

Ja tenim la màquina enfilada i amb la canilla feta i al seu lloc. Veure que teniu uns quants punts, tot i que la majoria de vegades fareu servir la puntada recta, està bé que investigueu una mica i proveu la resta de punts que teniu:


Els 3 primers punts, A, B i C són la puntada recta amb diferents llargàries. Els 3 següents, D, E i F són la puntada ziga zaga amb diferents amples. La puntada ziga zaga es fa servir per a polir les vores de la roba, per a que no es desfaci.

Per a escollir el punt, feu girar la roda que hi ha a la dreta dels dibuixos dels punts. probeu-les totes i així veureu fins a on podeu arribar!!


Pujeu el prensateles, és aquesta palanca blava que es veu a la foto, posseu la tela, deixeu els fils cap al darrera i baixeu el prensateles.


És bo que a les primeres puntades subjecteu els fils per a que no es desenfili l'agulla!!
I ja esteu cosint!! ha costat però ja teniu les vostres primeres puntades fetes!!

Per a que no es desfaci la cosit, s'ha de rematar. Per a fer-ho, feu quatre o cinc puntades cap al davant, quatre o cinc cap al darrera i torneu a fer tot recte. Això s'ha de fer al principi i al final de la costura, així no es desfarà mai de la vida!!

Per a fer anar la màquina cap a enrera, heu de mantenir baixada aquesta palanca:


De vegades el fil no queda ben polit, sembla que estigui una mica solt, això és degut a que la tensió de la màquina no és l'adecuada. Pot ser que la tela sigui molt fina o que, amb el temps, es destensi una mica. Amb aquest rodeta podeu fer proves per a tensar més el fil:


Normalment no s'ha de tocar, però podeu fer proves si veieu que la puntada no queda ben maca. A números més grans, el fil és més tens. Igualment si el fil es trenca sovint, pot ser que estigui massa tens, baixeu a un número inferior i proveu.

Com veieu heu de fer moltes proves fins que li agafeu el "truquillo", ja veure que cada cop les vostres labors són més maques!!

Un darrer consell. Penseu que és una màquin senzilleta, no la feu servir amb teles massa gruixides, tipus texans o de tapisseria. Però per a fer quatre cossetes i per a començar està d'alló més bé!!

Que la disfruteu!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada