dijous, 16 de gener del 2014

Máquina de cosir IKEA. Part I

Hola!!

Moltes m'heu preguntat quina màquina podria ser una bona primera màquina de cosir, barateta i amb prou prestacions per a començar a fer cosetes. Fa temps IKEA va treure una màquina de cosir per 89.90€, un molt i molt bon preu, però, és una bona màquina?

He tingut la sort que una cosina del meu marit ha comprat una i m'ha demanat ajuda per a començar a fer-la servir, amb el que us puc fer quatre cèntims del que m¡ha semblat.

A primera vista sembla prou robusta com per a ser una màquina per a principiants. OJO!! jo no faria servir teles massa gruixides, tipus texans o teles de tapissers. Però per a cosir teles de cotó de ben segur que us anirà de conya.

Dit això, comencem pel principi. Què trobem dins la caixa?

Obviament, la màquina de cosir!!



Si treiem el peu hi ha un compartiment on trobarem tots els complements i utensilis de la màquina. Porta lo bàsic per a començar:

I qué és tot això?
Doncs tenim canilles (en un proper post us explicaré per a què serveixen!!)


Això és un descosidor, serveix obviament per a descosir, i és molt millor que unes tissores, acostumeu-vos a fer-lo servir!!

Agulles de recanvi, tard o d´hora se us trencarà l'agulla, no passa res, és del més normal!! Podeu comprar-ne més a qualsevol merceria, això sí, que siguin de bona qualitat, les dels xinos se us trencaràn de només mirar-les. Hi ha diferents gruixos d'agulla, depenen de la tela que volgueu cosir, però l'estàndard és el número 14/90, que són les que venen al paquet de recanvi.


Un pinzell per a netejar la màquina (també us explicaré com fer-li el manteniment a la màquina), heu de comprar un pot d'oli per a màquines de cosir, també a les merceries. Depenent de com sovint feru servir la màquina, l'heu d'engreixar de tant en tant. Quan veieu que ja no va tant fina, és l'hora de netejar-la i possar-li oli.


Això és per a treure els cargols per a canviar l'agulla quan es trenqui (també en properes edicions us explicaré com) i per a treure la placa que hi ha sota el prensateles per a netejar-la.


Això és una guia que es possa per a mantenir distàncies quan es cus en paralel, molt útil per a l'acolxat. No la fareu servir gaire, sobretot al principi.


El prensateles per a cremalleres, un bàsic


I un parell de feltres per a posar a sota del rodet del fil.


Bé, fins aquí la primera entrega. Ja teniu ganes de possar-vos mans a l'obra??






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada